See Buy Fly

See Buy Fly / Tax Free

Binnen de Europese Unie (EU)

Buiten de Europese Unie (NEU)

Wat is Taxfree en wat is Dutyfree?

Taxfree betekent dat er geen BTW betaald hoeft te worden. Dutyfree betekent dat er geen accijnzen en invoerrechten betaald hoeven te worden.

Binnen de EU:

Als de passagier binnen de Europese Unie op reis gaat, gelden voor deze passagier ook de lage shopping, impuls en profile prijzen. Deze prijzen zijn weliswaar niet Taxfree, maar wel net zo laag. Dat kan omdat de See Buy Fly winkels voor de passagier de BTW compenseren. Het blijft dus net zo voordelig. De lage See Buy Fly prijzen gelden helaas niet voor drank en tabaksartikelen. Drank en tabaksartikelen zijn nog wel verkrijgbaar, maar tegen de reguliere winkelprijzen. Binnen de Europese Unie zijn er geen beperkingen voor de hoeveelheid artikelen die de passagier mag invoeren. Dit geldt voor alle shopping, impuls en profile artikelen, inclusief drank. De tabaksartikelen zijn een uitzondering op deze regel. Hier geldt ook de Pick up on return mogelijkheid. De winkels zijn zeven dagen per week geopend.

Buiten de EU (=NEU):

Meestal kunnen er niet onbeperkt artikelen ingevoerd worden in het land van bestemming, controleer dit dus. Bij See Buy Fly mag de passagier net zoveel kopen als hij/zij wil. Bij de See Buy Fly winkel zijn de invoerbepalingen van het land  buiten de EU bekend.

Bestemming EU daarna bestemming NEU: Als een passagier naar een bestemming binnen de EU vliegt, maar aantoonbaar binnen 24 uur doorreist naar een NEU bestemming, dan wordt de passagier beschouwd als een niet-EU-passagier. Voor deze passagier gelden in dat geval dezelfde regels als voor bestemmingen buiten de EU.

EU-bestemmingen:

België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Cyprus (Griekse deel), Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slovenië, Slowakije en Tsjechië, Bulgarije & Roemenië. De Canarische Eilanden, de Britse Kanaaleilanden, Andorra en Gibraltar worden als een niet EU-bestemming beschouwd.

Terugkomst in Nederland:

  • Als de passagier terugkeert uit een land buiten de Europese Unie, krijgt de passagier te maken met de invoerbepalingen van Nederland
  • Als de passagier landt op Schiphol heeft de passagier geen boardingpass meer en kan dus ook niet meer winkelen bij See Buy Fly. Uiteraard kunnen er nog wel aankopen gedaan worden in Schiphol Plaza weliswaar niet Taxfree.
  • See Buy Fly-artikelen vallen onder de World Wide Guarantee regeling. Informatie is te verkrijgen bij de winkels.